Mina kunder berättar

Här berättar några av mina kunder om deras resa och erfarenheter

“Jag känner att fokuset på mer frukt och grönt i smoothisarna har gjort mig gott.

Jag är piggare, friskare och sötsuget är som bortblåst.

Att tänka på att äta mer protein samtidigt som att jag skall äta kolhydrater och fett i ungefärlig vanlig mängd känns sunt.
Jag skall inte utesluta eller minska drastiskt av något intag.
Helheten gör den stora skillnaden.

Kostupplägget är enkelt att ta till sig och förstå. Lätt att komma igång och hålla kvar i nya vanor.

Tänk att ett extra intag av kolhydrater innan träning gör att jag kan prestera så pass mycket bättre – underbart.

Att matchvikten infunnit sig är bara en bonus.”

Sandra Sundberg, 41 år, tränar mångsidigt, ca 6 timmar/vecka

”Kristina kör ett helbilds-upplägg, det handlar inte bara om rätt mängd kolhydrater utom också om mängden vitaminer och protein samt när dessa ska intas.
 
Jag har känt en märkbar fräschare känsla i kroppen efter bland annat fokuserat på att få i mig ännu mer grönsaker. För mig har grönsaks-smoothies funkat perfekt, smidigt och snabbt. 
 
Vi har även haft dialoger kring nutrition under såväl innan och efter träning. Detta är de viktiga pusselbitarna som måste läggas på plats för att optimera prestation och återhämtning. Och där är Kristinas kunskap guld värd!”
 

Hjalmar Klyver, landslagscyklist, 19 år, tränar ca 750 timmar/år

“Jag är en amatörhobby mtb-cyklist som cyklar i skogen för att det är kul, c:a 3-4 timmar i veckan. Jag tyckte det var konkret och handfast samt lätt att ta till sig.

För min del trodde jag att det inte skulle bli så stor skillnad på varken vad jag åt eller hur jag skulle uppleva cyklingen. Men det blev tvärtom, det var superlärorikt att börja mäta och väga intag för att verkligen förse “maskinen” med rätt mängd av protein, kolhydrater och fett”.

Jag åt tydligen alldeles för lite protein och kolhydrater och spunkade ofta ut efter 1 timme på cykeln i vanliga fall. Det tog bara 3-4 dagar av rätt kostmängd så kände jag mig stark som en björn på cykeln och första passet som var längre än 2 timmar så kände jag ingen energidipp överhuvudtaget och till o med cykelkompisarna noterade att jag verkade ha väldig fart i benen.

Trots väldigt små justeringar i vad jag äter så blev det efter ett par veckor utmanande att hålla ordning på mängderna i takt med att få ihop middag till barn med mera, så jag har slarvat med kontrollen av mängderna och tyvärr märktes det fort. Depåerna som man bygger med rätt mängd, blir snabbt tömda verkar det som och jag upplever mig inte alls lika stark längre på cykeln. Så det är inga förbud eller quickfix och det är verkligen ingen diet Kristina prackar på en, hon gav mig jättebra verktyg och kunskap som verkligen gör skillnad. Enda felande länken är jag själv som måste ta och hålla bättre kontroll över energiintaget resten av livet och inte bara i veckor.

Kristinas fantastiska coachning som både handlar om mentalitet och kostlära är jättebra.

Henrik Holmqvist,  36 år, cyklar för att det är kul, 3-4 timmar/vecka

“Jag har cyklat och tränat målinriktat sedan flera år och under senaste åren har jag gett mig på triathlon. Det innebär många pass och timmar vecka. Jag har utvecklats, men har känt att det fattats något. Att vara intresserad av träningslära och bra grejer är en del av helheten. Andra delar är sömn och kost. Just kosten och näringsintag (före, under och efter träning) är områden som jag varit nyfiken på och läst lite om på nätet. När Kristina erbjöd mig att testa ett kostupplägg hoppade jag gladeligen på.

Jag fick ett skriftligt kostupplägg utifrån min vikt och träningsmängd samt vägledning kring näringsrika råvaror samt bra exempel på frukost, lunch, middag och smoothie. Vi hade uppföljande coachsamtal efter någon vecka där vi gick in på mer detalj kring min träning och kosten samt hur intaget vid träning såg ut. Efter ytterligare några veckor hade vi ett nytt coachsamtal där fokus låg än mer på att få i sig tillräckligt med kolhydrater under träning för att orka ta i även i slutet på passen och minska risk att bli småhängig efter intensiv träning.

Nu har det gått ca 8 veckor sen jag började följa kostråden och kan konstatera följande:

  1. Jag äter rätt kost och rätt mängd. Blandning av protein, fett och kolhydrater samt mycket grönt. Det har inneburit att sötsuget har minskat vilket i sin tur har lett till en liten, men viktig viktnedgång (ratio watt/kg).

  2. Jag tänker i allmänhet mer på att äta och dricka rätt och mixat.

  3. Rätt intag under träning (vi har ökat mängden energi under passen såsom sportdryck och intag av andra kolhydrater) vilket gör att jag återhämtar mig bättre och får ut mer av träningen samt att jag inte risker att bli sjuk efter intensiva perioder.

  4. Effekt i form av uthållighet, snabbhet och styrka då? Det har gått för kort tid för att utläsa det, men jag är övertygad om att det kommer att ge effekt. Alternativet hade varit att fortsätta i samma spår och det hade definitivt inte bidragit till någon utveckling.

    Johan von Walkendorff, 54 år, tränar 8-10 timmar/vecka

”Det jag gillar med upplägget är att det är en långsiktig plan vi lagt upp. Det är inte tal om att göra några ”quick wins” utan det handlar om att cementera en förändring där dåliga vanor byts mot bra.

Upplägget är väldigt individanpassat och inte styrt i detalj vad man får och inte får. Den regelbundna coachningen hjälper till i styrningen mot målet man satt upp samtidigt som det ger tillfälle till korrigeringar om det skulle behövas.”

Patric Oscarsson, 52 år, tränar ca 7 timmar/vecka