Behövs näringsrik mat för att cykla snabbare?

De flesta äter lite tomat och gurka men sällan grova grönsaker, väljer överlag ganska näringsfattig mat med vitt ris, ljust bröd, halvfabrikat och snabbmat. 

Både smärtsamt och farligt med tanken på risken att få in bakterier i såren eftersom man använder händerna till allt. Det enda som hjälpte var kortisonkrämer men så fort han slutade kom såren tillbaka. Han ville nu hitta en annan lösning. Och är ofta sjuka, trötta, orkeslösa. 

Kroppen tål mycket så den klarar givetvis att leva på den här maten också och du kanske också tror att du mår bra. Men ge det några år och du kommer att få mer och mer krämpor och problem. 

Men ge det några år och du kommer att få mer och mer krämpor och problem 

Kroppen är inte gjord för den här maten. 

Vill du ge din kropp bästa förutsättningar för att hålla sig frisk, pigg, stark och må psykiskt bra så är näringsrik mat grunden.

Att cykla mycket innebär en stress för kroppen och gör att immunförsvaret blir lite sämre. Så då är det extra viktigt att du ger den bästa förusättningar för återhämtning och att stärka immunförsvaret. 

Immunförsvaret blir bättre om vi har en bra tarmflora och får i oss tillräckligt med vitaminer, mineraler och andra mikronutrienter (tex polyfenoler, flavonoider mm) samt omega-3.