Vem är jag?

Hej, mitt namn är Kristina

För att du ska kunna bedöma om informationen här på hemsidan är att lita på så kanske du vill veta lite mer om mig?

Jag är legitimerad dietist och har arbetat som dietist i 14 år. Jag studerade 4 år vid Uppsala Universitet och har en magister (fil. Mag) i kostvetenskap. För att få arbeta som dietist krävs att man har en dietist-legitimation och i och med det så har jag vissa regler jag behöver förhålla mig till. Och får inte komma med vilka påstående och tyckande som helst.

Mitt mission är att kunskapen jag delar med mig av inte ska stanna i tanken utan bli något du verkligen använder och som får positiva effekter i ditt liv. Det bästa jag vet är att höra mina kunder berätta om vilka förändringar de gjort och vilka positiva effekter det haft på deras träning och liv.

Jag har alltid tränat mycket (blanda annat fotboll, löpning, simning, truppgymnastik, ridning mm) men fastnade för cykling för 12 år sedan. Första åren cyklade jag bara landsväg men har på senare år även cyklat en del mountainbike. 

Jag är ingen tävlingsmänniska och ställer inte upp i lopp särskilt ofta och i såna fall bara för att tävla mot mig själv. Trots detta har jag varit med i några lopp/tävlingar och har bland annat kommit på 35 plats av alla damer i Vätternrundan (jag tror det var 2010), kommit 5:a på Tjejtrampen, och 5:a på Mtb Adventure 2018 (mellandistansen). 

Jag drivs av att ständigt utveckla mig själv, bli starkare, få bättre teknik och utmana mig själv.

Mitt varför. När jag började cykla landsväg för 12 år sedan var det jätteroligt och jag blev bättre hela tiden. Men när jag ökade på träningen ytterligare för att komma upp ytterligare en nivå så tog det stopp.

Utvecklingen avstannade, jag kände mig sliten och det var inte lika roligt längre.

Så här i efterhand kan jag förstå att jag gjorde det mesta rätt vad gäller själva träningen men det som saknades då var kosten. Jag fick i mig för lite kolhydrater under passen och efter, så när jag ökade på träningsmängden så hann jag inte återhämta mig tillräckligt och kunde inte ta i tillräckligt när jag tränade. Jag åt även bristfällig, valde inte så näringsrik mat och åt en del sötsaker.

IMG_20221026_170331368_HDR2
jag mtb glad3
IMG_20211207_103700799_HDR
IMG_20211207_102927104 (2)

Med de erfarenheter jag har nu så vet jag att jag hade kunnat tillgodogöra mig träningen mycket bättre och fortsatt utvecklas, om jag hade gjort några väl valda förändringar i det jag åt.

Nu följer jag mina egna rekommendationer och mår så mycket bättre och även om jag inte tränar den mängden som jag gjorde då så är jag övertygad om att när jag väl börjar göra det, så kommer resultaten att bli så mycket bättre. Jag vill att du ska kunna öka på träningsmängden och samtidigt fortsätta utvecklas och må bra!

Kuriosa. Jag, min sambo och våra 3 barn flyttade till södra Spanien i augusti 2021. För att få ett nytt äventyr i livet, med nya utmaningar och erfarenheter och varmare väder förstås. Än så länge så stormtrivs vi. Livet känns lättare när det är ljust och soligt i stort sett varje dag. Det är enklare att vara utomhus, träna, promenera och sitta ute och äta. Den största förändringen var att vi samtidigt gjorde om vardagen och vad vi lägger tiden på. Nu arbetar jag och min sambo mindre, vi har lägre utgifter och mer tid att göra det vi vill.

Jag fortsätter givetvis med coachningen via telefon, på samma sätt, så flytten innebär ingen förändring där! Förhoppning är att kunna lägga mer tid på det här eftersom det är något som jag verkligen tycker är roligt och givande. Du som vill ha hjälp att hitta rätt förändringar för dig vill jag gärna hjälpa. Och skulle du inte vara nöjd med vårt samarbete så kan du närsomhelst avsluta och få pengarna tillbaka.